Spolek Trend vozíčkářů Olomouc zve na Olomouckou štafetu na vozíku - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

Spolek Trend vozíčkářů Olomouc zve na Olomouckou štafetu na vozíku

11. června 2017, 17.05 | Olomouc (M.P. Production, Milan Papežík)
Čtvrtý ročník Olomoucké štafety na vozíku startuje 23. června v 9 hodin a bude probíhat ve Smetanových sadech, Rudolfově aleji. Štafeta se pojede 24 hodin nonstop (přes noc) a ukončena bude v 9 hodin následujícího dne.

 

Jak už je to pár posledních let tradicí, i letos se den před prestižním Olomouckým půlmaratonem uskuteční sportovně-kulturní akce Olomoucká štafeta na vozíku, kterou pořádá Trend vozíčkářů Olomouc. Účastníci projíždějí na vozících okruh dlouhý 250 metrů. Cílem není rychlost, ale co největší počet zapojených.

„Základní myšlenkou štafety na vozíku je, že ortopedický vozík se stává prostředkem, který zajišťuje společné sportovní vyžití a zábavu pro všechny. Místo aby rozděloval, spojuje. Namísto separování, sjednocuje. Záměrem je maximalizovat počet lidí, kteří společně vytvoří štafetu účastníků absolvujících na vozíku danou vzdálenost. Není to záležitost jen prázdného vyjádření solidarity. Lidé se jí účastní proto, že je to baví, že na vozíku štafetu jede jejich kamarád, ať už chodící nebo ne. Je tedy naprosto jedno, jestli na jejím konci můžu z vozíku vstát nebo pojedu dál,” vysvětlil předseda výboru Trendu vozíčkářů Milan Langer.

„Tento ročník se opět chceme pokusit o nepřerušený řetězec jízd v délce 24 hodin. Akce v předvečer Olomouckého půlmaratonu má za cíl zapojit co nejširší okruh lidí bez rozdílu věku, sportovní kondice či zdravotního omezení. Jelikož olomoucký půlmaraton neumožňuje vzhledem k povaze trati širší zapojení osob na ortopedických vozících, jak je zvykem v řadě jiných měst, usilujeme tím také o podtržení myšlenky integrace ve sportovní oblasti,” dodal.

Délka trati tedy bude 250 metrů a účastníci budou mít možnost si sami rozhodnout, zda chtějí okruh absolvovat vícekrát. Každý jezdec bude zapsán do startovní listiny pouze jednou bez ohledu na počet ujetých kol. Po absolvování trasy obdrží pamětní náramek. 

Návštěvníky čeká také kulturní program v podobě dvou koncertů finalisty Česko Slovenské SuperStar Martina Šafaříka, který vystoupí v pátek 23. června v 11 a 17 hodin.

Štafetu navštíví, jako každý rok, spousta významných osobností Olomouckého kraje a zúčastní se jí také žáci základních a středních škol, členové sportovních klubů nebo týmy různých olomouckých spolků, institucí či firem.

 

Další informace:

 

 

Přílohy:

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Čtvrtek, 18. dubna 2024

Svátek má Valérie

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)