Reprezentantce v hodu diskem a kuželkou přispěla NADACE AGEL na speciální automobil - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

Reprezentantce v hodu diskem a kuželkou přispěla NADACE AGEL na speciální automobil

Adéla Sekyrová při hodu kuželkou; foto: archiv Nadace AGEL

21. února 2017, 15.10 | Praha / Krhová (Radka Miloševská)
Patnáctiletá studentka Adéla Sekyrová z Krhové na Vsetínsku patří mezi jedny z nejlepších i nejsvědomitějších studentek ve své třídě, a byť je na invalidním vozíku, na svém kontě má ocenění Atlet roku 2015 i medaile ze světových šampionátů. Adéla je totiž českou juniorskou reprezentantkou v hodu kuželkou a diskem, které se i přes mladý věk a tělesné postižení velmi daří.

 

 

Ve sportovních výkonech ji přitom podporuje i NADACE AGEL, která jí aktuálně přispěla částkou 50 000 korun na pořízení speciálně upraveného automobilu. Ten jí a jejím rodičům usnadní transporty do školy, na tréninky i soutěže. 

S hendikepem se patnáctiletá Adéla Sekyrová potýká od narození, které proběhlo předčasně. I přes dětskou mozkovou obrnu se však celý život aktivně věnuje sportu, a jak sama říká, ve sportu i ve škole se snaží ze sebe vydat maximum. Jejími hlavními sportovními disciplínami jsou hod kuželkou a hod diskem vozíčkářů, které si již vyzkoušela na soutěžích v řadě zemí světa. A mnohdy odcházela i s medailemi. Na svém kontě má například bronzovou medaili z mistrovství světa juniorů v nizozemském v Stadskanaalu za výkon 8,25 metru v hodu kuželkou nebo bronz z Českého poháru v atletice tělesně postižených sportovců. Čerstvě má pak Adéla Sekyrová na svém kontě i ocenění nejlepší juniorský sportovec Olomouckého okresu 2016. 

Při hodu kuželkou Adéla sedí na speciální vrhačské stoličce, kterou spolu s elektrickým invalidním vozíkem musí vozit s sebou na soutěže i tréninky, které se konají 80 kilometrů od místa jejího bydliště. Aby toto cestování a manipulace s nutnými pomůckami byly pro mladou sportovkyni jednodušší, rozhodla se NADACE AGEL přispět dívce částkou 50 000 korun na pořízení speciálně upraveného auta, které zároveň svými rozměry umožní Adéle cestování přímo na invalidním vozíku.

„Adéla je nepochybně velmi nadaná mladá žena a svou odhodlaností a pílí může jít bez ostychu příkladem nám všem. Její nadšení pro sport, ale i život jako takový, je nesmírně inspirující. Obdiv si ale zaslouží i její rodiče, kteří se o ni starají s opravdovou láskou a trpělivostí,“ říká manažerka NADACE AGEL Bc. Viktorie Sládková.

„Auto teď využíváme každodenně na převoz dcery do školy, dost často k lékaři, a samozřejmě na tréninky a sportovní činnost, kterou dcera provozuje. Auto je vybavené sklopnou rampou, tudíž Adélku vozíme vzadu na invalidním vozíku, což nám výrazně ulehčuje práci s překládáním na sedačku. Znovu bychom rádi poděkovali NADACI AGEL za poskytnutý dar,“ uzavírá Libor Sekyra, otec Adély.

 

Adéla Sekyrová při hodu kuželkou; foto: archiv Nadace AGEL

Adéla Sekyrová s novým autem; foto: archiv Nadace AGEL

Adéla Sekyrová s novým autem

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sociální služby  

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

 » Aktuality  » Motorismus bez bariér  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Čtvrtek, 28. března 2024

Svátek má Soňa

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)