Přihlaste se na bocciu do Havířova! - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

Přihlaste se na bocciu do Havířova!

17. září 2013, 22.58 | Havířov (red)
Jubilejní desátý havířovský turnaj v boccie se uskuteční poslední zářijový víkend, ve dnech 28. a 29. 9. 2013 v Městské sportovní hale. Přinese spoustu atraktivních novinek, zahájení se zúčastní například Pavel Maslák. Přihlašovací systém je otevřen pouze do pátku 20. září.

 

Nad jubilejním turnajem převzal záštitu primátor města Zdeněk Osmanczyk a poprvé v historii se zúčastní i zahajovacího ceremoniálu. Na ten přijali pozvání Pavel Maslák, pátý z běhu na 400 metrů na posledním mistrovství světa v atletice, a Václav Svěrkoš, fotbalista ostravského Baníku. Nebude chybět ani nejlepší český boccista Radek Procházka, který bývá na havířovských turnajích pravidelným a velmi vítaným hostem.

Sportovci z řad vozíčkářů se mohou přihlásit na webových stránkách pořádajícího Handicap sport clubu Havířov – www.hschavirov.cz. Velkou předností tohoto turnaje je to, že je pořádán jak pro špičkové české boccisty, tak i pro absolutní začátečníky, kteří hrají ve speciální kategorii „open“. Přihlašování je otevřeno do pátku 20. září. Sportovcům zdaleka je zdarma zajištěno ubytování včetně stravy. Náklady jsou hrazeny z programu Think Big Nadace Telefóniky, která turnaj podpořila. Stejně tak se mohou přihlašovat zájemci z řad rozhodčích. Podmínkou je alespoň minimální zkušenost s bocciou.

Havířovské turnaje se v různých podobách konají již od roku 2008. Boccia je paralympijským sportem pro těžce tělesně postižené. Od roku 2013 převzal pořadatelství nově vzniklý Handicap sport club Havířov, který v současné době zaštiťuje veškeré aktivity spojené s bocciou nejen na území celého Moravskoslezského kraje.

Zahajovací slavností ceremoniál se spoustou překvapení proběhne v sobotu 28. září v 9 hodin. Vyhlášení výsledků za účastí hokejistů AZ Havířov je pak plánováno na nedělní 14 hodinu. „Kromě zvyšování počtu hráčů se k tomuto kouzelnému sportu snažíme různými popularizačními aktivitami přitáhnout i diváky a fanoušky,“ říká hlavní organizátor Martin Kučera. Nezbývá než doufat, že se jeho přání naplní a kromě rekordního počtu hráčů si do ochozů havířovské sportovní haly najde cestu i spoustu diváků.

 

 

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Čtvrtek, 28. března 2024

Svátek má Soňa

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)