Olomoucká štafeta na vozíku bude! - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

Olomoucká štafeta na vozíku bude!

Olomoucká štafeta; foto: Archiv Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

6. června 2020, 16.20 | Olomouc (Milan Papežík, Spolek Trend vozíčkářů Olomouc)
V pátek 19. června od 10 do 22 hodin proběhne v Rudolfově aleji olomoucké Flory již osmý ročník tradiční Štafety na vozíku. Ten letošní bude speciální tím, že se zaměří na rodiny s dětmi.

 

 

 

 

 

„Každoročně pořádáme Olomouckou štafetu na vozíku den před 1/2 Maratonem za velké podpory jeho pořadatele, společnosti RunCzech, což bylo v plánu i letos. Ale z důvodu přesunu maratonu jsme se na poslední chvíli rozhodli, že zůstaneme nezávislými a akci uspořádáme na vlastní pěst,” uvedl ředitel Spolku Trend vozíčkářů Tomáš Zrnka. Tento ročník bude mít vlastně takový podtitul SuperŠtafeta. Od března, kdy tradičně akci chystáme, jsme žili v nejistotě, zda ji budeme vůbec schopni v letošním roce uspořádat. Nechtěli jsme však porušit tradici, kterou zavedl v roce 2013 tehdejší předseda našeho Spolku Milan Langer s panem Dr. Ing. Václavem Johnem. Vše jsme tedy řešili dost narychlo, ale přesto věřím, že tento ročník opět nezklame. Nabídneme veřejnosti spoustu sportovního a kulturního vyžití pro všechny bez rozdílu věku," dodal.

 

Celodenní program

Těšit se tak můžete na bohatý celodenní program, během kterého naše nejmenší pobaví známí filmoví superhrdinové, vystoupí finalisté SuperStar 2013 Martin Šafařík a jeho kolega z letošního ročníku, mladá vycházející hvězda Mikuláš Hrbáček. Ten se těší velkému zájmu desetitisíců mladých příznivců na síti Instagram a stal se pro ně přímo influencerem. Dále vystoupí charismatický zpěvák Salih Hadziabdic, připraveny jsou i ukázky tanců pod vedením Mgr. Lenky Fasnerové z Centra pohybu nebo šermířská aréna pro děti a dospělé od spolku Non Sancti. Památeční foto si pak mohou návštěvníci pořídit ve stylovém fotokoutku. Celým dnem návštěvníky provede olomoucký spisovatel Jaroslav Irovský.

 

Štafeta na vozíku

Štafeta na vozíku bude letos opět dvanáctihodinová a bude probíhat v Rudolfově aleji ve Smetanových sadech od 10 do 22 hodin. Podstatou této již kultovní olomoucké události je spojovat svět handicapovaných spoluobčanů s těmi zdravými a přiblížit veřejnosti, jak těžký je pohyb na vozíku. Častokrát po absolvování 250 metrů dlouhé trati většina z účastníků nešetří slovy obdivu, chvály a respektu vůči všem vozíčkářům. „Je to skutečně fuška.” „Bolí mě ruce a cítím se jako bych složil 10 pytlů brambor.” „Ten stroj zanáší doprava, je těžké ho ukočírovat,” zaznělo například z úst jezdců v minulých letech. Po absolvování trati je pro všechny připraven malý suvenýr a překvapení. 

Pokud si chcete vyzkoušet jízdu na vozíku i vy, máte jedinečnou příležitost. Sami uvidíte, že si s olomouckými vozíčkáři můžete užít spoustu zábavy a smysluplně využít část dne. Registrace je možné provádět také pod odkazem: http://www.trendvozickaru.cz/stafeta.

 

Video z minulého ročníku: https://youtu.be/uEY8g4j3vVw. 

 

Olomoucká štafeta; foto: Archiv Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

Olomoucká štafeta; foto: Archiv Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

Šermířská skupina Non Sankti; foto: sken video http://nonsancti.cz

Martin Šafařík; foto: https://www.hanackyvecernik.cz/

Mikuláš Hrbáček; foto: zdroj – Spolek Trend vozíčkářů Olomouc

Olomoucká štafeta - pozvánka

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

 

 

Čtvrtek, 25. dubna 2024

Svátek má Marek

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)