Lindab předal handicapovaným dětem speciální kola na ruční pohon - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

Lindab předal handicapovaným dětem speciální kola na ruční pohon

Speciální handbike pro děti; foto Lindab

9. června 2017, 12.25 | Praha (Marie Cimplová)
V rámci své nově navázané spolupráce s organizací Černí koně, která se zaměřuje na sociální rehabilitaci lidí s tělesným postižením, zakoupila společnost Lindab speciální kola na ruční pohon dvěma dětem. Malí cyklisté Bohoušek a Terezka převzali handbiky 29. května na pražské Ladronce v rámci doprovodného programu prvního z dílů letošního turné Černých koní pro žáky základních škol.

 

Lindab podporuje speciální projekt organizace Černí koně Vítr ve vlasech, jehož cílem je, aby každé dítě s postižením se zájmem o cyklistiku získalo své vlastní kolo na ruční pohon.

Speciální akce Černých koní na Ladronce se konala především pro základní školy. Žáky čekal bohatý doprovodný program, při němž si mohli mimo jiné vyzkoušet jízdu na trenažéru handbike či na ortopedickém vozíku a natočit další kilometry na trenažérech, které se později vymění za další handbiky.

Video z akce: https://www.facebook.com/cernikone/videos/10155420620721757/.

 


O organizaci Černí koně a jejím projektu Vítr ve vlasech:

Černí koně, z. s., se od svého vzniku v roce 2008 zaměřuje na sociální rehabilitaci lidí s tělesným postižením se snahou rozšiřovat jejich možnosti pro volnočasové aktivity. Nekomerční projekt Vítr ve vlasech je jedním z řady jejích aktivit a zaměřuje se především na získávání finančních prostředků na nákup handbiků pro jednotlivé děti i do rehabilitačních center a ozdravoven. V rámci projektu pořádá také sportovní akce a závody pro děti s postižením.

Více na https://www.cernikone.cz/kolo-pro-kazde-handicapovane-dite/. 

O mezinárodním koncernu Lindab AB:

Lindab AB má své sídlo ve Švédsku ve městě Grevie. Společnost vznikla v roce 1956 ve švédském Linghultu jako malá klempířská firma. V roce 2006 byla mateřská společnost přejmenována na Lindab International AB. Koncern Lindab působí v současné době na trzích 32 zemí a zaměstnává 5 100 lidí. Je jedním z největších světových designérů, výrobců a prodejců kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné švédské oceli, jakož i vzduchotechnických potrubních systémů.

O společnosti Lindab s. r. o.:

V České republice působí Lindab s.r.o. od roku 1993 v oblasti střešních a stěnových systémů. Ta se specializuje na výrobu a prodej tenkostěnných ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů, v nichž je lídrem na českém trhu, a také na výrobu systémů zastřešení plochých střech.V roce 1996 přibyla oblast vzduchotechnických systémů. V roce 2003 Lindab otevřel nový výrobní, skladový a administrativní areál v Praze – Ruzyni. Základ podnikání společnosti tvoří jak vývoj, výroba a prodej hotových výrobků, tak poskytování komplexních řešení projektů pod názvem Lindab Stavby. Svým partnerům nabízí nejen kvalitní komponenty, ale i stavební systémy, které tyto komponenty využívají. Poskytuje poradenství, navrhuje koncepci a detaily, specifikuje a nacení potřebný materiál. V roce 2015 otevřel Lindab svou novou pobočku v Brně, která se specializuje na vzduchotechniku a nabízí ve vzorkovně také široký sortiment lehkých střešních krytin a okapů.

 

 

 

Bohoušek z Teplic dostal svůj vlastní handbike; foto Lindab

Bohoušek se svou maminkou a Petrou Ždánskou, manažerkou společnosti Lindab s. r. o.; foto Lindab

Handbike získala také Terezka z Žebráku (ve žlutém tričku); foto Lindab

Speciální akce Černých koní se konala na Ladronce; foto Lindab

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Pátek, 29. března 2024

Svátek má Taťána

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)