Handicapovaný táta od rodiny získal díky NADACI AGEL vlastní handbike - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

Handicapovaný táta od rodiny získal díky NADACI AGEL vlastní handbike

S novým handbikem si pan Laštůvka bude moci splnit sen; foto: NADACE AGEL

12. ledna 2018, 14.15 | Praha (NADACE AGEL)
Před více než deseti lety utrpěl Milan Laštůvka z Prahy úraz páteře, který u něj způsobil ochrnutí dolních končetin a části trupu. I přes upoutání na vozík je tento šestatřicetiletý muž plný elánu a optimismu a naplno si užívá života. Snem mladého tatínka však bylo ještě rozšíření sportovních aktivit o jízdu na handbiku, k jehož zakoupení mu nyní pomohla NADACE AGEL příspěvkem ve výši 50 000 korun.

 

Od roku 2006 trpím v důsledku úrazu paraplegií, ale snažím se žít plnohodnotný život v rámci svých možností. Jsem hrdým tátou, šťastně zadaným mužem a pracujícím občanem. Zároveň intenzivně pracuji na zlepšování své fyzické kondice a nácviku soběstačnosti. Mým cílem je stále se zlepšovat,“ říká Milan Laštůvka. Právě pravidelná rehabilitace, posilování a trénink soběstačnosti jsou přitom pro osoby s postižením zcela zásadní. Přímo ovlivňují to, nakolik budou tito lidé nejen aktuálně, ale i v budoucnu samostatní.

Pan Milan Laštůvka však ani tímto výčtem činností nekončí a svou energii věnuje i celé řadě dalších aktivit. „Prostřednictvím Občanského sdružení Život na dvě doby mapuji bezbariérová místa a své zkušenosti ze života na vozíku předávám dále – fyzicky formou poradenství nebo elektronicky pomocí webových stránek. Každodenní aktivita mi dává možnost zapomenout na mé zdravotní postižení – ať už se věnuji sportu, výletům nebo oblíbenému koníčku – renovaci motocyklových veteránů. Mým snem jsou ale i vyšší mety, jako je třeba účast v Metrostav Handy Cyklo Maratonu,“ vyjmenovává Milan Laštůvka, který neopomíjí ani svého malého tříletého syna.

Pro účast v Metrostav Handy Cyklo Maratonu, což je pětidenní cyklistický nonstop maraton smíšených týmů, potřebuje Milan trénovat na vlastním handbiku. Díky NADACI AGEL a jejímu příspěvku ve výši 50 000 korun by se to již toto léto mohlo podařit. Nový handbike má totiž Milan Laštůvka již doma a aktuálně podniká první výlety do okolí Prahy.

„Pan Laštůvka je neuvěřitelný bojovník a energie i optimismus z něj přímo srší. Lidé, jako je on, by rozhodně měli být podporováni v jejich záslužných činnostech i aktivitách. Jsem moc ráda, že právě naše NADACE AGEL mohla panu Laštůvkovi tuto podporu poskytnout,“ říká členka správní rady NADACE AGEL Maya Nováčková.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným pomáhá již od svého založení v roce 2011. Více informací včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek najdete na webu nadace.agel.cz.

 

Pan Laštůvka je i táta tříletého syna; foto: NADACE AGEL

Milan Laštůvka už trénuje na extrémní cyklistický závod; foto: NADACE AGEL

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

 » Aktuality  » Sociální služby  

 

 

Čtvrtek, 28. března 2024

Svátek má Soňa

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)