EPPka pomohla k realizaci dobročinných projektů v hodnotě 61 milionů korun - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

EPPka pomohla k realizaci dobročinných projektů v hodnotě 61 milionů korun

Internetová stránka mobilní aplikace EEP – Pomáhej pohybem

15. července 2018, 12.53 | Praha (Nadace ČEZ)
Třetí narozeniny oslavila na počátku května mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Projektu Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ, který pomáhá dobré věci a zároveň veřejnost motivuje k pohybu, blahopřály osobnosti českého sportu.

 

 

Už třetím rokem provází závodníky nejen na ČEZ Jizerské 50, na oranžové logo EPP narazíte rovněž na letních festivalech a dalších kulturních či sportovních akcích. Unikátní propojení měření pohybu a podpory dobročinných projektů v aplikaci EPP – Pomáhej pohybem představila poprvé Skupina ČEZ s Nadací ČEZ  na začátku května 2015 u příležitosti zahájení MS v ledním hokeji v Praze. Hokejoví fanoušci tak byli první, kdo si mohli během zápasů aplikaci zdarma stáhnout a připsat první body pro dobrou věc.

„I dnes si ji můžete zapnout na procházce, při běhu, jízdě na kole či na koni. Během tří let existence aplikace jsme počet vnitřních i venkovních pohybových aktivit navýšili na 26 včetně jízdy  na handbiku či ortopedickém vozíku. Kromě údajů o rychlosti, vzdálenosti, kaloriích a trase generuje aplikace i body, které může každý věnovat na podporu jednoho z aktuálně nabízených projektů, namátkou třeba na výsadbu alejí, odstranění bariér ve školách nebo volnočasové aktivity pro lidi s handicapem. Pokud se bodová kapacita u projektu naplní, a to se dosud daří téměř stoprocentně, projekt finančně podpoříme,“ popisuje princip aplikace manažer Nadace ČEZ Daniel Novák.

 

Narozeninová statistika

„EPPka“, jak ji běžně uživatelé nazývají, vykázala ke dni svých třetích narozenin (2. 5. 2018) následující statistiku:  

  • Podpořila 844 projektů v celkové hodnotě 61 600 029 Kč
  • Celkový počet spálených kalorií  byl 1 596 296 146 (kcal)
  • Pohybové aktivity trvaly 3 135 173 hodin a 18 minut
  • Celková překonaná vzdálenost činila  15 096 424,06 km


S šířením povědomí o EPPce pomáhá Nadaci ČEZ řada ambasadorů nejen z oblasti sportu, kteří aplikaci při tréninku sami používají. Někteří z nich se proto rozhodli pro osobní gratulaci. V narozeninovém videu na facebookovém profilu EPP – Pomáhej pohybem či na microsite
www.pomahejpohybem.cz vystupují například hokejista Jaromír Jágr a hokejový klub Rytíři Kladno, vítězný tým volejbalistů VK ČEZ Karlovarsko, handicapovaný lyžař a paralympik Pavel Bambousek, youtuber Martin Rota a další.

„EPPce se stále daří zábavnou a nenucenou formou zapojovat veřejnost do pomoci potřebným a přitom ji motivovat  k aktivnímu trávení volného času. Mám radost z každého projektu napříč republikou, který jsme společně s uživateli EPPky pomohli realizovat. Mé díky patří i všem ambasadorům, kteří našemu projektu od počátku věří, jedou v něm a pomáhají s námi,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

 

Více o aplikaci  EPP – Pomáhej pohybem

Aktuální a již úspěšně podpořené projekty včetně cílových částek a stavu bodů můžete sledovat na stránkách www.pomahejpohybem.cz nebo www.nadacecez.cz. Stažení aplikace, její používání i generování bodů je zdarma, k jejímu používání není nutné datové připojení. To vyžaduje aplikace pouze v případě, kdy chce uživatel přiřadit získané body některému z aktuálně nabízených projektů nebo k načtení stránky  s novinkami. Aplikace je optimalizována pro mobilní telefony s operačními systémy Apple iOS, Android a Windows Phone od verze 8.1. Používání aplikace je buď anonymní, nebo s registrací prostřednictvím e-mailu či účtu na Facebooku.

 

Nadaci ČEZ patří poděkování i od redakce VOZKY za podporu našeho projektu právě prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem. Moc děkujeme!

  

Zdroj: Nadace ČEZ

Patronem mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem je paralympijský vítěz a mistr světa v cyklistice Jiří Ježek

Infografika

Aplikace EPP – Pomáhej pohybem provází i závodníky Jizerské 50

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Zpravodajství  

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

 » Aktuality  » Lidé, vztahy  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Čtvrtek, 18. dubna 2024

Svátek má Valérie

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)