Běžte a pomáhejte s námi: Běh pro Jedličku - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

Běžte a pomáhejte s námi: Běh pro Jedličku

6. května 2022, 07.58 | Praha, ČR (Tereza Vojtová, red)
Ve čtvrtek 16. června proběhne charitativní sportovní akce „Běh pro Jedličku“, kterou pořádá Nadace Jedličkova ústavu již třetím rokem. Běh bude oficiálně odstartován v 15 hodin v areálu Jedličkova ústavu a Nadace celý výtěžek ze startovného věnuje na podporu dětí a mládeže s tělesným nebo kombinovaným postižením.

 

 

 

Jedličkův ústav je více než sto let nedílnou součástí Vyšehradu, a proto se poběží symbolicky po vyšehradských hradbách, kolem dominant Vyšehradu – baziliky sv. Petra a Pavla, rotundy sv. Martina a také kolem nejstarší budovy Jedličkova ústavu, kde roky působil jeho zakladatel prof. Rudolf Jedlička.

 

Překážka jako symbol

„Pro závodníky máme připraveno několik závodních okruhů v různé délce a s různou obtížností – od dětských na 80 a 150 metrů až po ty náročnější na 3600 a 4900 metrů. Jednotlivé trasy budou obsahovat překážkové zóny, jež symbolizují bariéry, se kterými se denně setkávají děti a mládež s tělesným postižením,“ řekla výkonná ředitelka Nadace Jedličkova ústavu Markéta Balvínová.

Patrony běhu jsou: herec Vladimír Polívka, moderní pětibojař a olympijský vítěz z Londýna 2012 David Svoboda a zápasník a reprezentant ČR na LOH 2021 v Tokiu Artur Omarov.

Čestným předsedou závodu je prof. Ing. Václav Bunc CSc. – emeritní děkan Univerzity Karlovy. Záštitu nad celou akcí převzala předsedkyně sociálního výboru a zastupitelka MHM Prahy Mgr. Eva Horáková.

 

Rozcvička s olympijským vítězem

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program. Běh hlavních kategorií pro dospělé bude zahájen rozcvičkou s olympijským vítězem Davidem Svobodou. Děti se mohou těšit na divadelní představení „První pomoc se záchranářem Markem“ a stánek Besip se zábavným programem. Pro závodníky bude připraveno zdravé občerstvení.

 

Hlavní cena

Hlavní cenu Běhu pro Jedličku jsme se rozhodli vylosovat ze všech startujících dospělých účastníků bez ohledu na dosažený čas. Na výherce bude čekat osobní vůz s plnou nádrží na víkend zdarma od Auto Palace Butovice.

Více informací a možnost registrace na www.behprojedlicku.cz.

 

Nadace Jedličkova ústavu 

Nadace Jedličkova ústavu byla založena 22. října 1990. Základním posláním je shromažďovat finanční prostředky a jiné hodnoty za účelem zlepšení komplexní rehabilitační péče o děti a mladé lidi s tělesným handicapem. Pomoc je směřována ke klientům a absolventům Jedličkova ústavu a škol a také k neziskovým organizacím v celé ČR, které mají podobné poslání jako Nadace.

 

Zdroj: Nadace Jedličkova ústavu

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

 » Aktuality  » Zpravodajství  

 

 

Pátek, 29. března 2024

Svátek má Taťána

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)