Výstavy Nakladatelství UMÚN v roce 2014 - Kultura bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Kultura bez bariér

Výstavy Nakladatelství UMÚN v roce 2014

31. ledna 2014, 17.11 | ČR (Jana Fialová, red)
Malíři z Nakladatelství UMÚN (Nakladatelství umělců malujících ústy a nohama) budou i letos představovat svá díla na řadě výstav. A jelikož už jsou známy jejich termíny a místa, ve kterých se uskuteční, přinášíme podrobnější informace o plánovaných výstavách.

 

 

 

 

Výstavy

  • První z výstav proběhne v Olšanech u Prostějova v prostorách fary a nové školky. Vernisáž je plánována na 21. května v 18 hodin a samotná výstava potrvá do 22. června. Pokud se rozhodnete výstavu navštívit, dejte o sobě vědět na telefonním čísle 604 982 221.

  • Další výstavu bude hostit Minigalerie Odolena Voda, a to od 4. do 30. září. Zahájena bude vernisáží 4. září od 18 hodin. Galerie je přístupná každý čtvrtek od 15 do 17 hodin, jinak po objednání na telefonním čísle 603 268 206.

  • A nakonec se chystá slavnostní akce – výstava obrazů Petra Šrámka k jeho 60. narozeninám. Termín bude upřesněn na www.umun.cz, předběžně je stanoven na září–říjenMěstském divadle v Jablonci nad Nisou.

O případných změnách Vás budeme samozřejmě informovat.

 

Nakladatelství UMÚN

Nakladatelství UMÚN s.r.o. působí v České republice od roku 1993 jako součást Celosvětového sdružení malířů malujících ústy a nohama. Hlavním posláním Nakladatelství je umožnit lidem s vážným tělesným postižením, aby se stali právoplatnými členy společnosti, aby mohli žít a pracovat dle svých možností jako ostatní.

Jeho hlavní náplní je vyhledávání umělců s tělesným postižením malujících ústy a nohama a poskytnutí podpory těmto malířům. Mimo jiné zprostředkovává kontakt umělců s Celosvětovým sdružením, které posuzuje uměleckou úroveň jejich tvorby.

Nakladatelství vydává tvorbu malířů malujících ústy a nohama v podobě reprodukcí v kalendářích, na přáních, dopisních papírech a mnoha dalších výrobcích. Z nich sestavuje kolekce pro jarní a vánoční nabídky, které rozesílá poštou. Z jejich prodeje jsou pak financovány honoráře a stipendia pro malíře, výstavy jejich tvorby a jiné projekty na podporu osob s těžkým zdravotním postižením.

Kontakt: Nakladatelství UMÚN s.r.o., Nad Školou 1289, 463 11 Liberec 30, tel/fax: +420 485 161 712 (od 9 do 16 hodin), .

Více informací na www.umun.cz.

 

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Kultura bez bariér  

 » Aktuality  » Volný čas  

 

 

Úterý, 23. dubna 2024

Svátek má Vojtěch

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)