Handicapovaní v katedrále sv. Víta poděkují za pomoc - Kultura bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Kultura bez bariér

Handicapovaní v katedrále sv. Víta poděkují za pomoc

Výřez z plakátu Neposedíme, o.s.

11. září 2014, 19.26 | Praha (red)
Spolek Neposedíme, o. s., zve na slavnostní poděkování za podporu a rozvoj mobility handicapovaných, které se uskuteční v rámci Evropského týdne mobility v pátek 19. září 2014 od 18 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Bude mít formu děkovné bohoslužby.

 

Mši bude sloužit P. Prof. Petr Piťha, hudební doprovod zazní v podání člena Dětské opery Praha Jana Cikrta. Méně mobilním účastníkům slavnosti budou k dispozici členové Hradní stráže, kteří jim budou připraveni pomoci s pohybem po areálu Hradu i uvnitř katedrály. 

S organizací přepravy vozíčkářů z Prahy na Hrad a zpět pomáhá Pražská organizace vozíčkářů. Podrobnosti o dopravě, přístupnosti katedrály a další praktické informace najdou zájemci na webových stránkách spolku Neposedíme: https://www.neposedime.cz/index.php/slavnost-v-katedrale-sv-vita/731-doprava-a-dalsi-prakticke-informace. 

„Slovo mobilita nabývá významu zvláště ve chvíli, kdy se člověku mobility nedostává v plné míře. Pojďme spolu ocenit ruce, které poskytují pomoc, a poděkovat za všechny a všem, díky nimž můžeme překonávat bariéry v životě," říká předseda spolku Neposedíme Roman Folvarský. „Rád bych zdůraznil, že slavnost není určena pouze věřícím. Myslím, že každý z nás někdy zažil ten pocit vděku za to, že se pomocná ruka objevila v pravou chvíli a na pravém místě. Mše je jednou z možností, jak se k vyjádření tohoto pocitu připojit.”

Záštitu nad událostí převzala první dáma České republiky paní Ivana Zemanová a Jeho Eminence Dominik kardinál Duka, O.P., arcibiskup pražský a primas český. Mezi pozvanými jsou i významní představitelé politického a veřejného života, kteří ovlivnili nebo stále ovlivňují prostředí, v němž se handicapovaní každodenně pohybují.

Další informace: Ing. Roman Folvarský, předseda spolku Neposedíme, mobil: 603 491 727, e-mail:  https://www.neposedime.cz/index.php/slavnost-v-katedrale-sv-vita.

Neposedíme, o. s., se zabývá mapováním (bez)bariérovosti v Praze. Spolupracuje s dalšími organizacemi stejného zaměření a vytvořil a spravuje pětijazyčného internetového průvodce bezbariérovou Prahou Flyabout Prague (www.flyabout.cz). Jako první zmapoval za podpory hlavního města Prahy možnosti bezbariérového ubytování v metropoli a v současné době spolupracuje s Arcibiskupstvím pražským na podrobném zmapování bezbariérových kostelů. 

 

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Kultura bez bariér  

 

 

Čtvrtek, 25. dubna 2024

Svátek má Marek

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)