Colours opět bez bariér - Kultura bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Kultura bez bariér

Colours opět bez bariér

Foto: Colours

28. června 2014, 19.43 | Ostrava (red)
I letos chtějí pořadatelé oblíbeného festivalu Colours of Ostrava nabídnout kvalitní servis návštěvníkům s pohybovým a zrakovým znevýhodněním, a to opět v rámci projektu Colours bez bariér. Partnerem projektu je Česká průmyslová zdravotní pojišťovna. Festival proběhne od 17. do 20. července v oblasti Dolní Vítkovice.

 

 

 

Servis pro lidi s postižením

Stejně jako v minulém roce nabízí pořadatelé řadu výhod pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P – jako jsou například zvýhodněná cena vstupenky, u ZTP/P doprovod zdarma, speciální tribuny, možnost objednat si zdarma speciálně vyškoleného asistenta, který poskytne servis při pohybu v areálu po celou dobu festivalu. Na požádání také zajistí dopravu osob po Ostravě speciálně upravenými automobily, tzv. BB Taxi.

Návštěvníci se zdravotním znevýhodněním si mohou rezervovat bezbariérové ubytování v ostravských hotelích. Těmto návštěvníkům nabízí organizátoři festivalu také možnost rezervovat si místo ve festivalovém stanovém městečku včetně parkovacího místa. Možná je také rezervace parkovacího místa přímo u hlavního vchodu do areálu festivalu.

Pro lepší orientaci návštěvníků se zdravotním znevýhodněním bude k dispozici speciální mapa a především informační centrum – Info Point Colours bez bariér přímo před hlavním vchodem do areálu.

Od 22. května funguje kontaktní e-mail:  a kontaktní telefon 731 932 768. Na těchto kontaktech získáte všechny potřebné informace k projektu a zároveň si na nich můžete zarezervovat níže popsané služby.

 

Vstupné

Pořadatelé nabízejí možnost zakoupení čtyřdenní vstupenky na festival za cenu 450 Kč držitelům průkazu ZTP a ZTP/P.

Vstupenky si můžete koupit pouze na místě, doprovod pro ZTP/P má vstup zdarma.

 

Bezbariérové stanové městečko

V letošním roce nabízí pořadatelé návštěvníkům ubytování ve dvou kempech – na Slezskoostravském hradě a vedle festivalového areálu. V rámci kempu vedle festivalového areálu vyčlení prostor speciálně určený pro zdravotně znevýhodněné návštěvníky, kde nabízí:

  • 20 postavených stanů, každý z nich je určen pro dvě osoby – ubytování zdarma,

  • 30 míst pro postavení vlastního stanu – poskytnutí prostoru zdarma,

  • 15 parkovacích míst – zdarma.

Kapacita stanového městečka je omezena a je předem nutná rezervace stanu, místa pro postavení stanu i parkovacího místa. Uzávěrka rezervací byla stanovena na 7. července 2014. Na základě rezervace vám bude vystaven e-ticket s čárovým kódem (zaslání e-mailem). Při vstupu do stanového městečka se společně s e-tike-tem musíte prokázat i průkazem ZTP, případně ZTP/P.

 

Asistence

Asistenti jsou organizováni prostřednictvím informačního centra – Info Pointu Colours bez bariér – a prostřednictvím nonstop linky projektu Colours bez bariér, kde se zájemci o asistenční služby registrují. Budou se pohybovat po festivalovém areálu v tričkách s označením osobního asistenta Colours bez bariér.

 

Speciální vybavení a zařízení pro vozíčkáře

Pro vozíčkáře budou k dispozici dva zvláštní vstupy, kde budou přednostně odbavováni. Každý držitel průkazu ZTP a ZTP/P obdrží na Info Pointu Colours bez bariér oproti vratné záloze 100 Kč vlastní klíček do bezbariérového WC.

Na všech scénách budou blokována místa k sezení pro návštěvníky se sníženou pohyblivostí a jejich doprovod (speciální tribuny). Aula Gong nabízí vozíčkářům plně bezbariérová WC, speciální výtah a vyhrazená místa před hlavním jevištěm.

K dispozici bude i speciální mapa festivalového areálu, kde jsou zvýrazněna všechna místa určená speciálně pro ZTP a ZTP/P, mapa je doplněna o praktické rady pro zdravotně znevýhodněné návštěvníky festivalu a bude dostupná zdarma při prodeji vstupenek nebo v Info Pointu Colours bez bariér.

Zdroj: www.colours.cz

(red)

 

Zdrojový článek v příloze

 

Zdroj: Vozka 2/2014

Přílohy:

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Kultura bez bariér  

 

 

Sobota, 20. dubna 2024

Svátek má Marcela

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)