Andělskou aukci pro Arpidu podpoří Jaromír Jágr - Kultura bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Kultura bez bariér

Andělskou aukci pro Arpidu podpoří Jaromír Jágr

Obraz Narodil se Ježíšek, radujme se, který si vybral Jaromír Jágr

30. listopadu 2015, 15.36 | České Budějovice (Barbora Povišerová)
Letošní osmý ročník charitativní Andělské aukce pro centrum Arpida se uskuteční v pondělí 14. prosince od 18 hodin v DK Metropol v Českých Budějovicích. Tradiční jihočeská charitativní aukce získala letos jako patrona pro jeden z obrazů slavného hokejistu Jaromíra Jágra.

 

 

 

 

Obraz má název Narodil se Ježíšek, radujme se. Autorem je žák arteteraputického ateliéru centra Arpida Vojtěch Janča.

„Jaromír Jágr si tento obraz vybral sám a vzhledem k tomu, že je věřící člověk, zvolil si právě tuto tématiku. Obrázek je již zarámovaný a bude vystavený v Galerii Mariánská, “ upřesnila organizátorka aukce Barbora Povišerová.

Jako patron dodá Jaromír Jágr textový komentář k obrázku do aukčního katalogu. Jaká bude jeho přesná úloha v aukci, to zůstává stále otevřené.

Pro nás je podpora takového slavného jména určitě velkým přínosem. Díky němu se dostane aukce do povědomí široké veřejnosti a určitě se najdou další a noví příznivci této akce, kteří se samotné aukce rozhodnou zúčastnit. Již tímto nám slavný hokejista pomohl," uvedla za akci Martina Povišerová

Obrazy, co jdou do letošní aukce můžete vidět na webu www.andelskyvecer.cz a na  https://www.facebook.com/andelskaaukce.

 

Osmadvacet obrazů letošní charitativní Andělské aukce je k vidění od 25. listopadu do 13. prosince v Galerii Mariánská v Českých Budějovicích. U každého obrazu bude uvedený jeho patron, vyvolávací cena a název. Slavnostní vernisáž se uskutečnila ve středu 25. listopadu a uváděla ji Mgr. Alena Jankovská z arteterapeutického ateliéru centra ARPIDA, kde obrazy vznikly.

„Návštěvník má možnost vidět obrazy, které jdou do letošní aukce a třeba si i najít svého favorita. Výstava je také koncipována jako ohlédnutí za předchozími ročníky aukce. A to se vším všudy. Třeba v  jednom ročníku nám prasklo sklo u obrazu před samotnou dražbou, v dalším ročníku se nám jeden obraz na několik hodin záhadně ztratil. Těch příběhů je za ta léta mnoho,“ uvedla organizátorka Martina Povišerová

Vstup  na výstavu je zdarma, pondělí až neděle od 10 do 18 hodin.

Galerie Mariánská sídlí na Pražské třídě 1 v Českých Budějovicích.

Více na www.galerie-marianska.cz.

 

Arpida, centrum pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením, z. ú., poskytuje komplexní koordinovanou péči v duchu uceleného systému rehabilitace (prostředky léčebné, sociální, pedagogické a pracovní) osobám s tělesným (motorickým) a kombinovaným postižením.

Při naplňování svého poslání účelně propojuje a koordinuje péči v oblasti zdravotní, sociální a výchovně vzdělávací. Zajišťuje tak odbornou činnost detekční, diagnostickou, terapeutickou, rehabilitační, respitní, výchovně vzdělávací, zájmovou, poradenskou, metodickou, posudkovou a preventivní, včetně tzv. rané péče (podpory).

Více informací na www.arpida.cz.

 

 
 

 

 

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Kultura bez bariér  

 » Aktuality  » Zpravodajství  

 

 

Pátek, 29. března 2024

Svátek má Taťána

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)