Lapp Cup Zlín 2014 - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

Lapp Cup Zlín 2014

Foto: Jaroslav Kvapil

7. září 2014, 19.30 | Zlín (Petr Julina, red) – aktualizace
Opět po roce se ve Zlíně uskutečnil na začátku září mezinárodní klubový turnaj ve sledge hokeji Lapp Cup Zlín. Na turnaji se představilo sedm evropských týmů – Itálie, Německo, Švédsko, Rakousko, 2× Rusko, domácí tým Lapp Zlín a jeden tým z Asie – J. Korea. I v tomto roce se zlínský turnaj zařadil mezi největší klubové sledge hokejové turnaje v Evropě.

 

Organizátory turnaje, Zlínské aplikované sporty, velice těší skutečnost, že o tento turnaj má zájem tolik zahraničních týmů. V letošním roce počet přihlášek převýšil možný počet účastníku na turnaji, maximum je osm týmů. Všechny týmy, které se na turnaji představí, již v předchozích letech na Lapp Cupu startovaly. Výjimku tvoří klub z J. Koreje, který se zde představí poprvé.

„Jsme rádi, že se turnaje zúčastní. V historii klubových turnajů, které jsme ve Zlíně pořádali, se nikdy nepředstavil jiný neevropský tým. Impulzem bylo soustředění Korejské sledge hokejové reprezentace, která ve Zlíně měla poslední přípravné zápasy před odletem na paralympijské hry do Soči. Hráče z klubu Gangwon Bears, kteří byli součástí reprezentace, zaujalo zlínské zázemí pro sledge hokej a projevili zájem se našeho turnaje zúčastnit“ řekl Petr Julina, organizátor turnaje.

 

Herní systém

Celý turnaj se uskutečnil jako v minulých letech ve Zlíně, na PSG Aréně, a to od čtvrtku 4. do soboty 6. září. Vstup na všechny utkání byl volný. Týmy byly rozlosovány do dvou skupin A a B po čtyřech, kde si zahráli tzv. každý s každým. Po odehrání základních skupin se týmy podle umístění rozdělily na skupiny o konečné pořadí. O 1. až 4. místo bojovaly první dva ze základní skupiny a o 5. až 8. místo se utkaly týmy ze třetí a čtvrté pozice ze základní skupiny. Hrací čas standardních zápasů byl 2 × 15 minut, jen boje o medaile se hrály 3 × 15 minut.

Seznam přihlášených týmu  Lapp Cup Zlín 2014:

  • SHK LAPP ZLÍN (Česko)
  • CARINTHIAN STEELERS (Rakousko)
  • GANGWON BEARS (J. Korea)
  • FIFH MALMÖ (Švédsko)
  • SOUTH TYROL EAGLES (Itálie)
  • BREMER PIRATES (Německo)
  • TEAM RUSSIA RED (Rusko)
  • TEAM RUSSIA WHITE (Rusko)

Kompletní časový harmonogram, aktuální výsledky, online TV přenosy z jednotlivých utkání, soupisky týmů a informace k turnaji Lapp Cup Zlín 2014 naleznete na www.sledgehokejzlin.cz.

 

Co očekává zlínský tým od turnaje  

Pro domácí tým byl turnaj dobrou příležitostí se nejen rozehrát před ligovou sezónou, ale získané herní zkušenosti využít pro další rozvoj týmu. SHK Lapp Zlín čekaly ve skupině zápasy s týmy Ruska, Rakouska a J. Koreje. Hráči se nejvíce těšili na měření sil proti asijskému týmu, který se na Lapp Cupu představil poprvé a nikdo s nimi, kromě reprezentace, nehrál. Pro korejský klubový tým byl start na turnaji v Evropě premiérou.

Všechny týmy, které na turnaj přijely, mají ve svých řadách spoustu hráčů, kteří jsou zároveň v reprezentacích. I domácí tým měl na soupisce čtyři hráče, kteří byli v reprezentačním týmu ČR na ZPH v Soči. Silná konkurence byla pro diváky příslibem atraktivních zápasů. Pro domácí tým by bylo velkým úspěchem zopakovat výsledky z předchozích ročníků turnaje, kdy skončili na konečném třetím místě. Mezi největší favority Lapp Cupu byly oba týmy z Ruska, Koreje a Itálie. Na turnaji se představilo více jak 130 handicapovaných sportovců.

 

Pozvánka na výstavu fotografií

Od pondělí 1. září zveme sportovní příznivce na výstavu fotografií dlouholetého fotografa zlínského sledge hokejového týmu Jaroslava Kvapila. Mnoho momentek ze zápasů již v minulosti získalo ocenění ve fotografických soutěžích po celém světě. K zhlédnutí budou 4 desítky fotografií pořízených od roku 2007. Výstava potrvá do 10. září ve foyeru Baťova Institutu, budova 15. Vstup zdarma.

Plakát k turnaji a výstavu fotografií naleznete v příloze. 

 

Aktuální informace z akce 

3 hrací dny, 8 týmů, 20 zápasů a 3 poháry pro trojici nejlepších týmů. Nějak takto se dá charakterizovat několik uplynulých dní ve zlínské PSG aréně, kde se od 4. do 6. září odehrával sledge hokejový turnaj LAPP CUP ZLÍN 2014. Na závěr turnaje proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, které se konalo v sobotu v podvečer v hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně. Jednotlivá ocenění pro nejlepší týmy a také pro nejlepší individuální výkony hráčům předali významné osobnosti Zlínského kraje, ředitel společnosti Lapp kabel René Sedlák, člen Rady Zlínského kraje Petr Navrátil, ředitel hotelu Baltaci Atrium Lukáš Žaludek a ředitel agentury H production Vladislav Hamrla. 

Domácí tým SHK LAPP Zlín v letošní konkurenci, která na turnaji byla, nedokázal navázat na loňské 3.místo a musel se spokojit s místem 6. Náplastí na nepovedený týmový výsledek může být alespoň cena Fair Play a také účast mladého perspektivního hráče Martina Joppy, který hájí barvy Zlína od této sezóny, v all stars týmu turnaje. 

 

ALL STARS turnaje 

Brankář – Michael Ossimitz  tým Carinthian Steelers 

Obránce  Gianluigi Rosa – tým South Tyrol Eagles 

Obránce – Rasmus Lundgren  tým FIFH Malmö 

Útočník – JUNG Seung-hwan  tým Gangwon Bears 

Útočník – Evgeniy Petrov – tým Russia Red 

Útočník – Martin Joppa  tým SHK Lapp Zlín

 

Konečné pořadí turnaje LAPP CUP ZLÍN 2013 

1. Russia red

2. Russia 

3. Gangwon Bears (Jížní Korea) 

4. South Tyrol Eagles (Itálie) 

5. FIFH Malmö (Švédsko) 

6. SHK Lapp Zlín (Česko) 

7. Bremer Pirates (Německo) 

8. Carinthian Steelers (Rakousko)

 

 

Přílohy:

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Středa, 17. dubna 2024

Svátek má Rudolf

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)