V pražské kavárně Bílá vrána je k vidění výstava fotografií Asistence v akci - Kultura bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Kultura bez bariér

V pražské kavárně Bílá vrána je k vidění výstava fotografií Asistence v akci

16. května 2022, 10.18 | Praha (Mgr. Klára Šuhajová, red)
Do zoo za slony, na výlet na Karlštejn připomenout si nejkrásnější chvíle dětství nebo do muzea večerníčků za oblíbenými pohádkovými postavami. Že jsou takové zážitky pro lidi s mentálním znevýhodněním nedostupné? Naopak! Díky organizaci POHODA, která poskytuje služby lidem s mentálním a kombinovaným postižením, a její službě osobní asistence nic není nemožné. A právě tu má za cíl představit výstava Asistence v akci, která je až do konce června k vidění v kavárně Bílá vrána v ulici Ve Smečkách.

 

Prostřednictvím této výstavy představuje společnost POHODA veřejnosti svou sociální službu osobní asistence a terénní odlehčovací službu. Návštěvníci díky jedinečným fotografiím mohou okusit atmosféru z asistencí, které pracovníci POHODY zajišťují lidem se zdravotním znevýhodněním. Asistenti POHODY jsou těmto lidem k dispozici v dohodnutém čase a způsobem, aby mohli i přes různé překážky žít ve svém domácím prostředí a také tvořit. Součástí výstavy jsou rovněž práce klientů, kteří i přes svá znevýhodnění dokážou tvořit krásné věci pro radost svou i svého okolí.

 

Pokud návštěvníky výstavy nějkterá z fotografií zaujme, mohou si ji koupit. Po skončení výstavy si ji buď mohou ponechat, nebo třeba věnovat člověku, který je na ní zachycen. Částku je možné také navýšit a přispět konkrétnímu člověku na libovolný počet hodin asistence.

 

Kavárna Bílá vrána je sociální podnik, jenž od roku 2011 poskytuje zaměstnání lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Její výjimečnost spočívá především v tom, že lidem s postižením umožňuje dlouhodobé zaměstnání a příležitost získat dovedností v kavárenských a cateringových službách. Nachází se v ulici Ve Smečkách 5 na Praze 1, jen pár kroků od Václavského náměstí.

 

Kavárna si zakládá na otevřenosti pro všechny a je tedy plně bezbariérová. Součástí kavárny je bezbariérová toaleta a celý prostor je možné uzpůsobit tak, aby si zdejší prostředí mohli užít i vozíčkáři, kteří pro svá setkávání mohou využít například bezbariérovou školící místnost. Celá kavárna navíc slouží i jako výstavní prostor pro umělce s postižením nebo pro ty, kteří jim fandí.

Zdroj: POHODA – společnost pro normální život lidí s postižením, z. ú.

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Kultura bez bariér  

 » Aktuality  » Volný čas  

 » Aktuality  » Zpravodajství  

Diskuse k článku

 

Vložit nový příspěvek   Sbalit příspěvky

 

Zatím nebyl uložen žádný příspěvek, buďte první.

 

 

Vložit nový příspěvek

Jméno:

Pohlaví:

Muž, Žena

E-mail:

Předmět:

Příspěvek:

 

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Čtvrtek, 28. března 2024

Svátek má Soňa

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)