Pozvánka na festival Dobrý den Kociánko 2015 - Kultura bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Kultura bez bariér

Pozvánka na festival Dobrý den Kociánko 2015

12. května 2015, 11.21 | Brno (Anna Magočová)
Již popáté se v areálu Centra Kociánka (CK) v Brně koná festival Dobrý den Kociánko, tentokrát se uskuteční v pátek 29. května od 9 do 22 hodin. Zaměstnanci, uživatelé služeb, účinkující hosté a přátelé CK připravili bohatý program na třech scénách i v plenéru parku Kociánka, který se pro tento sváteční den promění v „Zahradu lidských hodnot”.

 

 

Téma lidských hodnot je spojeno s 96. výročím CK a 96. hodnotou je spolupráce, i díky které je vstupné na festival dobrovolné. Letošní ročník svým duhovým deštníkem zaštítil náměstek primátora pro sociálně kulturní otázky Matěj Hollan.

Na hlavním pódiu návštěvníci uslyší kapely Freedom, Příhody kluka BomBarďáka, Zuby Nehty, Ivu Bittovou s Čikori a Japka. Z divadelních představení nabídne festival Paramisu Divadla Líšeň, cirkusovou dílnu a představení Cirkusu LeGrando, storytellingové představení Slovosledi ve vlastní šťávě, inspirační dílnu Terapie loutkou a další delikatesy.

Hiphop stage je věnována brněnským interpretům jakými jsou Mc Gey, Mc Scissál, Dj Mirror a další. V její blízkosti proběhne největší workshop Nechme zmizet zeď, během něhož má možnost kdokoli se zapojit a společně tvořit obrovské barevné dílo.

Součástí programu bude též promítání inspiračních filmů i ze zahraniční produkce, či slaňování vozíčkářů. Základní školy a další organizace z Brna si připraví stanoviště na téma jednotlivých hodnot pro hravé dopoledne. Uživatelé a zaměstnanci CK se v rámci Spanilé jízdy Kociánky zapojí do všech programových částí a objeví se na pódiích, v plenéru či na jarmarku, kde budou prezentovat služby CK. Jarmark je zaměřen na kulturně sociální neziskové či příspěvkové organizace z Jihomoravského kraje.

Plenérový charakter festivalu nabízí návštěvníkům možnost najít si svůj kulturní program v bývalých zámeckých zahradách, kde návštěvníci budou moct obdivovat nejen program, ale také přírodu. Mohou si sem přijít odpočinout i jindy. „Centrum Kociánka má totiž vizi být otevřeným parkem nejen v rámci Dobrého dne,“ vysvětluje ředitel CK Tomáš Komárek.

Na demonstrování této vize a hodnoty spolupráce proběhnou tři sobotní dílny ve třech brněnských parcích. Účastní se jich děti z CK a DÚM Brno. Návštěvníci parků budou mít možnost se interaktivně do dílny zapojit. Všechno to začne 9. května v Lužánkách divadelním workshopem. Od dramatu se přesuneme k výtvarné performance 16. května na Denisových sadech, kde se ve spolupráci s Restaurant day budou také ochutnávat veganská jídla. Poslední sobotu před festivalem 23. května, ve spojení s Týdnem města, se díky pohybové dílně s hudebním doprovodem na Špilberku objeví (Ne)viditelné obrazy.

Více na webových stránkách www.dobrydenkocianko.cz.

 

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Kultura bez bariér  

Poslat článek

Nyní máte možnost poslat odkaz článku svým přátelům:

Váš e-mail:

(Není povinný)

E-mail adresáta:

Odkaz článku:

Vzkaz:

Kontrola:

Do spodního pole opište z obrázku 5 znaků:

Kód pro ověření

 

 

 

Pátek, 19. dubna 2024

Svátek má Rostislav

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)