RESIDOMO Havířovská desítka vrací Havířovu pověst města atletiky. Významný městský běh mu bude slušet - Sport bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Sport bez bariér

RESIDOMO Havířovská desítka vrací Havířovu pověst města atletiky. Významný městský běh mu bude slušet

3. srpna 2017, 19.40 | Havířov (Martin Kučera)
Registrace do závodu, který nabývá čím dál větší popularity, je v plném proudu. Třetí ročník běhu na 10 km se uskuteční 14. října. RESIDOMO Havířovská desítka přináší hned několik horkých novinek.

 

 

Název letošního ročníku odhaluje první novinku letošního ročníku, kterou je partnerství se společností RESIDOMO, která založila nadační fond, ze kterého chtějí noví vlastníci společnosti podporovat mimo jiné i sport ve městě. 

Druhou novinkou je letošní trasa. Ta povede středem města a po jeho hlavních ulicích, což slibuje neopakovatelnou atmosféru. „Chtěli jsme vytvořit skutečně městský závod po vzoru velkých evropských měst a zviditelnit nejen centrum města, ale také místní krámky a prodejny, které centrum centrem dělají,“ říká jeden z organizátorů závodu Martin Kučera, který věří, že jednou to bude v Havířově vypadat podobně jako na městských závodech v zahraničí, kde lidé fandí z oken nebo mají podél trasy židličky a hlasitě povzbuzují. 

Motto RESIDOMO Havířovské desítky zní „Rozběháme Havířov“ a není to jen prázdné heslo. „Havířov je líhní vynikajících sportovců, především z řad atletiky, ale také jiných sportovních odvětví. Mám obavu, že pokud se tady nezačne opět něco dít, tak slavných havířovanů bude čím dál méně,“ vysvětluje Martin Kučera, který na závod pozval také atletické hvězdy z Havířova. 

Běh podpoří Pavel Maslák, Šárka Kašpárková a Denisa Rosolová. Všichni tři jsou havířovští patrioti a návrat ke sportovní havířovské tradici vítají. 

„Jsem rád, že organizátoři vrací běhání do Havířova, mého rodného města. Osobně jsem běžel nultý ročník ještě na atletickém oválu. Přesun trasy přímo do hlavních ulic je skvělým tahem. Věřím, že brzy zde bude účast i atmosféra srovnatelná s běhy ve velkých evropských městech,“ říká havířovský rodák Pavel Maslák, který se běhu rád zúčastní, pokud mu to dovolí jeho závodní vytížení. 

RESIDOMO Havířovská desítka bude mít i letos benefiční ráz. Stokoruna z každého startovného závodníka nad 15 let putuje na podporu havířovských boccistů. 

Závod nabídne veřejnosti hned několik kategorií. Přihlásit se mohou rodiče s dětmi, speciální trasa bude vytvořena i pro dříve narozené, poběží se také tradiční závod na 10 km, 5 km a štafeta. 

Více informací, registrace, propozice a kontakt na webu H10 https://h10.cz/. Zde a na facebookovém profilu závodu budou přibývat další informace.

 

Havířovská desítka 2016; foto: H 10

Havířovská desítka 2016; foto: H 10

Havířovská desítka 2016; foto: H 10

Havířovská desítka 2016; foto: H 10

Havířovská desítka 2016; foto: H 10

Tématické zařazení:

 » Aktuality  » Sport bez bariér  

 

 

Pátek, 29. března 2024

Svátek má Taťána

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)