Kultura bez bariér - vozíčkář a informace: Magazín Vozka - o životě a pro život na vozíku - časopis

Kultura bez bariér

Ceny MOSTY v roce 2021 uděleny

Cenu MOSTY navrhla a vytvořila akademická sochařka Jitka Wernerová; foto: www.nrzp.cz

8. října 2021 - Praha (Helpnet), (red)
Národní rada osob se zdravotním postižením ČR (NRZP ČR) ocenění udělila již poosmnácté. Předání cen se tentokrát konalo v Ostravě 21. září 2021 v Domě kultury města Ostravy.

Uzávěrka přijímání prací do 28. ročníku Ceny VVOZP za publicistické práce a do fotografické soutěže už jen za několik dní

25. září 2021 - (aktualizace termínů)
Praha (Martina Jelínková)
Uzávěrka pro přijímání prací do 28. ročníku Ceny VVOZP (Vládního výboru pro osoby se zdravotním postižením) za publicistické práce zaměřené na téma zdravotního postižení je 30. září 2021 a fotografické soutěže na téma Děti a zdravotní postižení 15. října 2021.

Spolek Trend vozíčkářů Olomouc pro své klienty pořádá online akce

18. května 2021 - Olomouc (Bc. Milan Papežík) (dz)
Že o kulturní a společenské vyžití ve Spolku Trend vozíčkářů Olomouc není nouze, přesvědčují jeho pracovníci pravidelnými online akcemi. Ty pro své klienty pořádají od doby zákazu shromažďování osob. Připomeňme si například oslavu svátku lásky, během kterého v sídle spolku vztyčili májku. Je velice netradiční, aby tato stará venkovská tradice probíhala uprostřed sídliště, a tak z balkonů přilehlých panelových domů přihlíželo několik zvědavých a překvapených diváků.

Zveme vás na on-line besídku pro Lenox

19. prosince 2020 - Plzeň (Lenox), (red)
On-line přenos kulturního programu ve prospěch spolku Lenox, který umožňuje lidem s handicapem plně se věnovat sportu, se uskuteční v neděli 20.12. 2020 od 19.30 h. Pestré představení tak diváci uvidí živě z pohodlí domova. Během programu mohou přispět na transparentní účet v rámci veřejné sbírky. Vybrané prostředky půjdou na úhradu pojištění klubového automobilu a na servis sportovních elektrických vozíků, které sportovci používají k hraní Powerchair Hockey.

Krátké zamyšlení nad zvládáním životních obtíží

Mytologický Atlas na své šíji podpírající všechnu tíhu nebeské klenby. Ilustr. kresba: Baldassare Tommaso Peruzzi – Přikrčená postava Atlasu, Metropolitní muzeum umění, New York

6. listopadu 2020 - Ostrava (red)
Autorka básně a navazujícího zamyšlení Pavlína Prosová pracuje už šest let jako osobní asistentka v Centru pro zdravotně postižené v Novém Jičíně.

Zúčastněte se fotosoutěže FOCUS RHH 2020

Ilustrační foto: Tanec je můj život; Daniela Seidlová

10. května 2020 - Ostrava (red)
Pořadatel ankety REKORDY HANDICAPOVANÝCH HRDINŮ vyhlašuje fotosoutěž FOCUS RHH 2020 na téma: POMÁHÁME SI v kategoriích Mezilidské vztahy, Příroda a Kuriozity. Uzávěrka soutěže je 31. srpna 2020. Snímky vyhodnotí odborná porota a vítěze odmění věcnými cenami.

Nakladatelství UMÚN vystavuje obrazy umělců malujících ústy a nohama

6. března 2020 - Praha (red)
Nakladatelství UMÚN zve na výstavy prací umělců malujících ústy a nohama „Ne ruka, to duše maluje". Až do 24. 3. probíhá výstava v prostorách obchodního centra Nisa Liberec, na další se můžete vypravit od 5. 5. do 31. 5. do foyeru budovy Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně.

Žofín čeká historicky první česká soutěž v tanci na vozíku

Foto: Škola tance pro všechny

28. února 2020 - Praha, (Škola tance pro všechny)
Palác Žofín, tradiční centrum kulturního a společenského života Prahy, zažije v sobotu 28. března 2020 další historický okamžik. V rámci tanečního festivalu Prague Dance Championship se zde uskuteční první česká soutěž v kategorii para dance, tedy v tanci na vozíku. V neděli 29. března na ni naváže speciální kongres pro odbornou i laickou veřejnost.

Pozvánka na výstavu v Galerii Mlejn: 14. zastavení Rosky Ostrava

3. prosince 2019 - Ostrava (red)
Na výstavu v bezbariérové Galerii Mlejn na Nádražní ulici v Ostravě vás zve Roska Ostrava. Výstava je ukázkou nejen výtvarných prací, fotokoláží, koláží, výšivek a fotografií pacientů s roztroušenou sklerózou. Tito pacienti ve svých dílech také vyjadřují své pocity a pohled na svět s onemocněním roztroušená skleróza. Vernisáž se koná 4. 12. 2019 od 17 hodin, výstava potrvá do 7. ledna 2020.

Navštivte výstavu prací pacientů s roztroušenou sklerózou

Šárka Matějová: Ukolébavka

27. listopadu 2019 - Ostrava (red)
Jsme, čím jsme – to je název výstavy, která se koná 4. 12. 2019 od 17 hodin v Galerii Mlejn na Nádražní ulici 138a v Moravské Ostravě.

Strana výpisu

3 ...

 

 

Čtvrtek, 25. dubna 2024

Svátek má Marek

Reklama

Reklama

JP Servis - Přestavby vozidel
 

Krátké zprávy

 

VOZKA na sítích

 

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

 

Reklama

 

Finanční podpora

Realizaci projektu VOZKA podporuje Ministerstvo zdravotnictví České republiky

 

 

Projekt Vozka je realizován s finanční podporou: 

 

 

 

Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ:

 

 

VÍCE O SPONZORINGU 

 

Partnerské organizace

 UMÚN s.r.o. - Nakladatelství malířů s těles. postiž., malujících ústy a nohama, Liberec

 

 

 

 

 

 

 

 

Fakulta tělesné kultury Univerzita Palackého v Olomouci

 

 

Centrum aplikovaných pohybových aktivit FTK UP v Olomouci

 

   

 

 

  

 

   

 

  

 

Free Will o. s.  

 

  

 

VIVIDUS DYNAMIS             

  

                   

    

  Sportovní klub Ostrava (SK Ostrava)